Сьогодні 2018.11.16 06:01

Урядовий портал

kmu_gov_ua


 

Технічне регулювання в Україні: як забезпечити розвиток економіки і захист прав споживачів

Дослідження підготовлене Проектом Міжнародної Фінансової Корпорації "Ділове середовище та розвиток підприємництва в Україні" .

Ознайомитися із дослідженням

 


 

Санітарна служба

Органи державної санітарно-епідеміологічної служби (СЕС) в Україні займаються дозвільними процедурами в області погодження надання земельних ділянок під будівництво, погодження розміщення виробничих об'єктів, надання дозволів на здійснення окремих видів діяльності, затвердження проектної документації на будівництво та реконструкцію, погодження розробки, виготовлення й використання нових машин, механізмів, устаткування й нових технологій, надання висновків на реалізацію й використання продукції іноземного виробництва, надання висновків на розробку й виробництво нових видів харчових продуктів, впровадження нових технологічних процесів їхнього виробництва й обробки, надання дозволів на виробництво, зберігання, транспортування, використання продуктів біотехнології й інших біологічних агентів.


Чи необхідно одержувати дозвіл на початок роботи від СЕС?

Напевне, Вам доводилося мати справу з так званим дозволом "на початок роботи підприємства", що видається СЕС. В 2002 р. змінами до Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" була скасована вимога щодо одержання такого дозволу.

 

Що повинен знати підприємець про перевірки СЕС?

Перевірки СЕС охоплюють значну частину підприємців. У зв'язку з цим важливо знати Ваші права й обов'язки під час перевірок, а також зрозуміти мотивацію поведінки інспектора, що прийшов із перевіркою.

 

Процес проведення державної санітарно-гігієнічної експертизи (ДСГЕ)

 

Про порядок одержання висновку експертизи СЕС

Порядок проведення експертизи СЕС регулюється ЗУ "Про безпечність та якість харчових продуктів" і Наказом МОЗ "Про затвердження Тимчасового порядку проведення державної санітарно-гігієнічної експертизи".

 

Про новели законодавства України у сфері забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення

8 вересня 2005 р. в цілях приведення національного законодавства у відповідність до Закону України № 2806 "Про дозвільну систему в сфері господарської діяльності" та з огляду на вступ України до СОТ Верховна Рада України прийняла нову редакцію Закону України № 771 "Про безпечність та якість харчових продуктів". 15 листопада 2005 р. внесено зміни до Закону України № 4004 "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення". Які практичні рекомендації випливають із зазначених змін до законодавчих актів?

Економічні новини

FINANCE.UA


 

"Довідник підприємця"

практична допомога підприємцям у вирішенні питання покращення комунікації між громадськістю та органами виконавчої влади.

Довідник підприємця

Результати опитування


 

Центр "Соціальний моніторинг" провів 27-30 листопада опитування підприємців.

Опитування здійснене у 10 обласних центрах України: м. Сімферополь (АР Крим), Донецьк, Дніпропетровськ, Івано-Франківськ, Запоріжжя, Київ, Львів, Одеса, Тернопіль, Харків.  Опитування репрезентує учасників акцій протесту, а також охопило інших підприємців, відібраних за методом «снігової кулі». Всього опитано 979.

 

Голос підприємця